Nya Rapporteringsregler för Arbetare i FORA Träder i Kraft 2024

I ett steg mot ökad transparens och förbättrad ekonomisk förvaltning har FORA nyligen annonserat en serie av uppdaterade rapporteringsregler som kommer att gälla från och med år 2024 – exklusivt för arbetare. För tjänstemän förblir gällande rapporteringsregler oförändrade.

Fora går över till månadshantering av de kollektiv­avtalade försäkringarna. Det innebär månadsvis lönerapportering, fakturering och överföring av pensions­premier till arbetares pensions­bolag. Det är Foras ägare Svenskt Näringsliv och LO som tagit beslutet om övergången till månadshantering.

Du som inte har anställda, eller om företagets anställda inte har Avtals­pension SAF-LO, behöver inte tänka mer på det här just nu.

För mer information och detaljer om de nya rapporteringsreglerna för arbetare 2024, vänligen besök FORAs officiella webbplats.

Vanliga frågor om "Nya Rapporteringsregler för Arbetare i FORA Träder i Kraft 2024"

De nya rapporteringsreglerna för arbetare gäller för alla företag och organisationer som har Avtalspension SAF-LO.
Digitaliserad månadsrapportering innebär att alla rapporter och dokument måste lämnas in elektroniskt via FORAs officiella webbplattform varje månad.
Nej, de nya rapporteringsreglerna gäller endast för arbetare. För tjänstemän förblir de befintliga rapporteringsreglerna och fristerna oförändrade.
För att uppfylla de ökade kraven på redovisning för arbetare, bör företagen göra månatliga kontroller, istället för på årsbasis gällande Avtalspension SAF-LO.
Fora tar ut en förseningsavgift och dessutom kan de säga upp försäkringsavtalet.

Läs fler av våra artiklar

BD consultancy group AB

10 ekonomiska tips

Hej och välkommen till BDCG Redovisningsbyrås blogg! Idag delar vi med oss av 10 värdefulla ekonomiska tips som kan hjälpa
Läs artikeln här →

Lön eller Utdelning? Lär dig maximera din inkomst med 3:12 regeln

Vad är 3:12-regeln? 3:12-regeln är en skatteregel i Sverige som reglerar beskattningen av utdelningar från aktiebolag till privatpersoner. Regeln är
Läs artikeln här →
TJänste bil förmåns bil

Tjänstebil eller förmånsbil – Vad är skillnaden?

När det kommer till bilförmåner i arbetslivet finns det två vanliga termer som ofta används: tjänstebil och förmånsbil. Trots att
Läs artikeln här →
Bokföring

Bokföring – Nybörjarguide för småföretagare

Bokföring – Nybörjarguide för småföretagare Hej och välkommen till vår nybörjarguide för bokföring! Om du driver ett eget företag eller
Läs artikeln här →

Årets viktigaste företagsråd – Experternas synpunkter

Inför det nya året delar våra specialister med sig av de mest betydelsefulla råden för företagare. Att starta ett bolag
Läs artikeln här →